Polismyndigheten

Polismyndigheten ska tillsammans med övriga myndigheter inom och utom rättsväsendet genom sina insatser bidra till att minska brottsligheten och öka människors trygghet. Sju polisregioner har helhetsansvar för polisverksamheten inom ett angivet geografiskt område. Ansvaret omfattar bland annat utredningsverksamhet, brottsförebyggande verksamhet och service. Totalt består myndigheten av cirka 30 000 medarbetare.

Tryckt material för beställning
Komplettera med digitala material
Alla nedanstående digitala filer, mejlas automatiskt ut till din registrerade e-postadress inom en vecka efter lagd beställning. Du kan också ladda ner dem direkt här.
Det finns en större uppgift

Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Är du redo för en större uppgift? Sök till polisutbildningen.

Så söker du till polisutbildningen

Vill du bli polis? Här är all information du behöver för att söka till polisutbildningen.

Det bästa med att vara polis är att...

Vad är det bästa med att vara polis? Den frågan ställde vi till poliser över hela landet, från Arjeplog i norr till Trelleborg i syd. Många av våra poliser tycker att det bästa med jobbet är spänningen, variationen och mötet med människor.

83 skäl att bli polis

Är du bra på att möta människor, kan agera i oväntade situationer och vill göra skillnad i vardagen för att skapa ett tryggare samhälle? Då finns det all anledning att söka polisutbildningen nu. Välkommen till en större uppgift!

Lärarröster om materialet
Materialet har varit mycket bra. Många av de som går hos mig förmedlar också kunskapen hem till sin
familj som är lite "skeptiska" till polis.